23 Şubat 2011 Çarşamba


Hayvanlardan korkmayın, onlarla yaşamayı öğrenin !


Ben insanlara alıştım.

22 Şubat 2011 Salı

aşk'ı bırakan simyacı



Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir kız yaşarmış.


En çok kendini üzebilen bir kızmış bu, tuzlu gözyaşları varmış. Aptal bir simyacı imiş. Cepleri dolduran altın yerine kalpleri dolduran aşkı arar dururmuş.


Madenleri altına çevirebilen  simya boş kalpleri aşka çevirememiş bir türlü...


Pes etmiş güzel simyacı aşk yok demiş, varsa da çok uzak, yoruldum !


Kalbinin en son tarafından sökmüş atmış aşkı. Kanlı ellerle yerine dostluk koymuş, sabır koymuş, bütün değerli erdemlerle bir bir donatmış yüreğini. Yarasının dikişinide büyü ile atmış kimse aşkı  bulamasın, bulanlarda kimya yolunda kaybolsunlar diye... 

5 Şubat 2011 Cumartesi

bir annenin bebeği ve bir bebeğin annesi

Evli, çocuklu, ünlü bir sunucunun bir adamın evinde ölü bulunmasına dair hemen hemen bütün köşe yazılarını ve yorumları okudum.

Bende bir kaç şey söylemek istedim, söylerken kendimle defalarca çelişeceğimi, dil uzattığım popüler kültürün bir parçası olacağımı, ondan faydalanacağımı bile bile.

Bir kesim özgür kadın istediğini yapar olabilir diyor. Tabiki de özgür, özgürlük kavramının çağımızda içinin ne kadar boş olduğunu bildiğimiz sürece özgür.  Bu yorumları okurken bir çok yer de bende katıldım lakin empati kurduğumda koşarak uzaklaştım, içinde yaşadığımız toplumu göz önüne alırsak yeterince açık olamıyorum bu konuda.

Başka bir kesim ahlak ve din savunucusu olarak öncelikle bir anne daha sonra bir yavru olan kadını yerden yere vurdu. Asla anlayamadığım ve en fazla tepki gösterdiğim kesim bu. Aynı olay bir erkeğin başına gelse idi eminim göstereceğiniz tepki bambaşka olurdu, çapkınlık yaparken öldüğü için saatlerce ''espri'' üretebilirdiniz konu ile ilgili.  Vefat eden kadın bir çocuk annesi onun bebeği büyüyüp sizin yazdıklarınızı okumayacakmı, yüreği sızlayıp, gözleri dolmayacak mı? Mensubu olduğunuz dinde çalmak günah değil mi? bu bebeğin mutluluğunu çalmaya hakınız var mı?

Ölüye saygı duymak gerekir elbet. Ünlü olmayı tercih edenlerin ünlülüğün bir takım yaptırımlarını göz önüne almış olmaları gerekir. Dünyanın bir çok yerinde ölümünden sonra günlerce arkasından konuşulan ünlü var. Ne yazık ki sahnedeki parlak ışıklar yerin 2 metre altında da bırakmıyorlar insanları....

Ben yaşarken saygı duymadığım bir insana, öldüğünde saygı duymayı pek mantıklı bulmuyorum...
Fakat bir bebeğin annesine ve bir annenin bebeğine bu şekilde gittiği için üzülüyorum...