4 Haziran 2012 Pazartesi

Evde Gece Kremi Yapımı

Merhaba;

Uzun süredir anne-kız kullandığımız ve çok memnun kaldığımız bir tarifi paylaşacağım şimdi. Bu tarifi annem gittiği güzellik kursundan öğrenmişti ve yaklaşık iki senedir kullanıyoruz çok da memnunuz.




İhtiyacımız olanlar:

- Bepanthen krem
- Evigen ampül
- Redoxon ampul
- Avicap
- Boş bir krem kabı

Yukarıda yazdıklarım sakın  kafanızı karıştırmasın. Evigen e vitamini, redoxon c vitamini avicap da a vitamini ve bunlar her eczanede rahatlıkla bulunabiliyor. Toplamda (krem ve vitaminler) bir gece kremine vereceğiniz paranın onda biri kadar tutuyor bu da bu kremin avantajlarından biri.

Kremin yapımı da çok basit;

- Boş krem kabına (kabımızın temiz olması gerekiyor) bepanthen kremimizi sıkıyoruz.
- Üzerine birer tane  evigen ve redoxon ampulleri kırıp boşaltıyoruz. Yalnız burada değinmek istediğim bir nokta var bir çok insan bu ampulleri kırarken elini yaralıyor bir havlu ya da iki kat kalın havlu yardımıyla kırarsanız ufak kazalardan da sakınmış olursunuz.
- Avicap vitamin minik kırmızı hap şeklinde bu hapı toplu iğne ile delip içindekini yaptığımız karışama boşaltıyoruz. Ben avicap tan 1 tane koyuyorum kremime ama cildiniz kuruysa iki tane de koyabilirsiniz.
- En son olarakta temiz bir kaşık ya da kürdan gibi bir şeyle kremimizi karıştırıyoruz.

Bu hazırladığımız krem dışarıda durursa 10 gün içinde tüketilmesi gerek eğer buzdolabında saklarsanız istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Umarım memnun kalırsınız. Olumlu yahut olumsuz her türlü görüşünüzü bekliyorum.

Sevgiler...