18 Ekim 2013 Cuma

sığınağa sığmamak

Bloğumu düzenli takip eden var mı yok mu bilmiyorum (var ise buradan selam ederim), daldan dala atladığım bir blog oldu biraz sanki. Hayatım daldan dala zaten, bir iş gördüğümde hemen özenir yapmak ister internette ne kadar video-görüntü varsa izler yaparım, bu sebepten hiç bir konuda uzmanlığım yoktur ama her konuda bir fikrim vardır. Bu kimi zaman iyi kimi zaman da kötü bir şey bence.

Blog'u aslında arada açıp "ne güzel yazmışım lan aferin bana" demek için tutuyorum. Şu anda da şunu not etmek istediğim için yazdım: Hayatımın tam da "ay yakın zamanda bir şey olacak hayatım değişecek" modundayım. Yakın zamanda bi bok olacağı yok bence ama olur inşallah kısmet tabi her şey.


6 Ekim 2013 Pazar

nişasta kutusundan not defteri yapımı


Üzeri değişik allı, güllü, derili, çiçekli, böcekli not defterlerine çok özeniyorum, fiyatları fazla olunca da alıp not yazmaya kıyamayıp bir köşede saklıyorum derken kendime şöyle bir alternatif yarattım:


Sadece yukarıdaki malzemeleri ve bir iğne kullanarak kendime not defteri yaptım.


 Öncelikle nişasta kutusunu yavaşça kenarlarından açtım ve ters çevirdim aşağıdaki şekli aldı:


Daha sonra uçurtma ipi ve yorgan iğnesi kullanarak içine uygun olarak kestiğim a4 kağıtları diktim.


A4 kağıtlarını diltikten sonra kapağını kapayıp açılmaması için her yerde bulunan herhangi bir boncukçudan aldığım tahta aksesuarı diktim.


En üsttek, fotoğrafta turuncu keçe kullanmıştım fakat yaparken fikrimi değiştirdim mor keçe kullandım. Kestiğim keçeyi bir uhu yardımıyla ön kapağa yapıştırdım. Son olarakta evde bulunan ve artık kullanmadığımız bir yapma çiçeğin yapraklarını kapağıma uygun kesip karton kapağa diktim ve ortaya şöyle bir sonuç çıktı:



Sizde böyle şeyler yapabilir markete giderken aldığınız notları 60-70 liralık defterlere değilde kendi yaptığınız maliyeti çok düşük hemde el emeği olan not defterinize yazabilirsiniz.


Sevgilerimle...