31 Ağustos 2012 Cuma

pantolondan şort procesi

Merhaba!

Anneannem ile benim ortak yapımım pantolonu şort yapma projesini paylaşmak istiyorum.

Dünyanın en tatlı anneannesine sahip olup bu şansı sizlerden çaldığım içinde şimdiden özür diliyorum :) Şaka bir yana anneannem 75 yaşında ama ruhu 18-19 olan bir kadın. Kendi asla koyu renk giymez bana siyah giydirmez, mango indirimlerini ondan haber alırız, canı sıkılır kahve almaya eminönüne iner. Evinin temizliğine asla kimseyi bulaştırmaz, dedemin aşk mektuplarının yerini asla söylemez, kar yağdığında bize kar oynamaya gelir 3 kızı 6 torunu vardır hiç birinin hakkını öbürüne geçirmez dizi saatinde ararsanız telefonu geçiştirir yeri gelir suratınıza kapatır ve sizi sonsuz sever.

Bu sene bir haftasonu kaçamağı yapalım dedik kuzenlerimle ve ben sene içerisinde hiç tatil yapmadığım için şortum yoktu almaya da vakit yoktu tesadüf anneannemde bizdeydi hooopp ortaya şöyle güzel bir şey çıktı:

Senelerdir giymediğim pantolonum:


Hooop kestim şöyle oldu:


Anneannem de bir yandan bu minikleri ördü:



Sonra bu dantelleri şorta ekledik ve ortaya şöyle bir şey çıktı:



Giyince de şöyle durdu efendim:



 Çarpık bacaklar için kusra bakmıyoruz değil mi? :)
Umarım Birilerine bir yerlerde ilham olabilirim sevgilerimle...

27 Ağustos 2012 Pazartesi

kolye askılığı procesi

Merhaba!

Ben çok maymun iştahlı bir insan olup, sürekli ordan burdan alıp alıp takmam depolarım. Kolye askılığı projemde işte bu sebepten çıktı. artık çekmeceye sığmayan kolyeleri bir yerlere tıkıştırmam ya da asmam gerekiyordu. Ben de hem askılık yapayım hem şık görünsün diye bir şeyler yapmak istedim.

Buna benzer bir fotoğrafı da yanlış hatırlamıyorsam pinterest'te görmüştüm. Kendi süper haruka fikrimmiş gibi size anlatıp altına bir de blogumdan bir şey almayın bak suç aman ben çok akıllıyım çok yaratıcıyım olaylarına girip ne okuyucumu ne kendimi kandırmak istemiyorum. Bir şeyleri görüp ondan esinlenmek ve yapmak da başlı başlına bir iş ve söylemek de kesinlikle ayıp değil. Ayıp olan çalıp, başka insanlara kendi fikrinmiş gibi göstermektir. Sosyal mesajımı da verdikten sonra proceye geçebiliriz :)

Burada bize lazım olan malzemeler:


  • Çengelli vida (her nalburda var)
  • Yün, ya da iplik kurdele zevkinize göre ne isterseniz
  • Ağaç dalı 
  • Bahçe makası ( Ben ağaç dallarını bahçe makası ile kestim siz kesmek için başka bir yol bulursanız buna ihtiyaç yok tabii)
Malzemelerimizi sağladıktan sonra ağaç dallarını istediğiniz boyutta biri öbüründen 10 cm kadar uzun olmak şartıyla kesiyoruz. Bunu yapma amacım yukarıdaki kısa parçaya kısa kolyelerimi asmak istemem. Eğer kısa kolye kullanmayı sevmiyorsanız ya da benimki tek parça olsun derseniz bir tane ağaç dalı da kullanabilirsiniz.


Ağaç dallarını ayırdıktan sonra bir yün yardımıyla iki parçayı birbirine bağladım:


Daha sonra bu dal parçalarına istediğim aralıklarda kancalı vidaları taktım:


Kolyeleri takınca da şöyle bir şey oldu: 




Ben bu askılığı yapmaya başladığımda evde kurdele yoktu. Bence kurdeleyle yapılırsa hem daha sağlam olur hem daha şık durur.

Umarım hoşunuza gitmiştir. Belki ben de birilerine ilham kaynağı olurum o zaman ne mutlu bana...

Sevgiler...

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Hama Boncukları

Merhaba!

Uzun zamandır bloğumla ilgilenemiyordum. Şimdi vaktim varken benim çok geç keşfettiğim mükemmel stres attırıcı bir şeyi yazmak istedim.

Bahsetmek istediğim şey hama boncuğu. Ben bunları ikea'da çocuk bölümünden aldım. Esasen hama boncukları  oyuncak olarak satılıyor. Ama bizim sıkılgan ve yerinde duramayan türk veletlerine uygun bir oyuncak olduğunu hiç düşünmüyorum :) Bu yüzden hala çocuk kalmışların daha bir ilgisini çekiyor bence. 

Bu boncuklar aşağıdaki gibi plastik farklı 10 renkte koca bir kavanozun içinde satılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam kavanoz fiyatı 17 liraydı.



Bu boncuklarla şekil oluşturmak için bir de yanlarından aşağıdaki fotoğraftaki gibi plaka alıyorsunuz. Bu plakada 4-5 lira civarındaydı.


Daha sonra ben yeni başladığım için açıkçası yaptıklarımın çoğunu internetten buldum. Bunun için google'a perler, hama beads, pyslla, fuse beads yazmanız yeterli binlerce şey çıkıyor zaten.

Ben yaptığım bir kaç şeyi burda da paylaşıcam, beğendiğinizi sizde yapabilirsiniz müthiş stres attırıyor. Biz bir de arkadaşım Deniz'le işi abarttık hama boncuklarını aldıktan sonra soluğu eminönü'nde alıp magnet, toka ve kolye malzemeleri aldık kendi takılarımızı kendimiz yaptık :)

Çok yakışıklı olduğumuzu söylerler:

Bardak altlığım:


Çakma agatha toka nasıl yapılır adlı çalışmam:





Tek taşımı kendim yaparım:


Bu cupcakeler yüzük oldular:


Kedim cimcime:


Buz dolabı süsü oldu:

Bloğumun misafir yazarı canım pelinime kitap ayracı yaptım ama üşengeçlikten veremedim hala:

Bu köpekçiği bloğumdaki çekilişi kazanan filiz'e yollamıştım benden hatıra:



Bu cupcake toka oldu:


Pembiş kemik de toka oldu:

Cupcake tokam:


Bu gitar keman çalan bir arkadaşıma kitap ayracı olarak yapıldı. Keman yapmayı beceremdiğim için gitar yapıp kemanmış gibi davrandık.

Çeşitli kitap ayraçları bunları hep hediye yaptım herkese kitap okumayı sevdiricem!!


Bıyık kolyem. Gün içinde istediğim vakit bir adama dönüşmemi sağlıyor :)


Bunu starwars hastası kuzenime yaptım:


Annem canlı çiçek sevmez bu yüzden bende aşağıda ki çiçeği yaptım ona:


Gene çok sevdiğim bir arkadaşım için onun mesleğiyle de alakalı olan deney tüpü yaptım bu da toka oldu:


Bıyığı her yerde kullanmazsam ölürüm hastalığına yakalandım:


Bahsettiğim gitar-keman kitap ayracı:


Yavrum poz da verir:


Aşağıdaki kurdele de toka olacaktı ama ne yazık ki plakadan çıkarırken kırıldı. Bu arada nasıl yaptığımı anlatmayı unuttum. Boncukları plakaya istediğimiz şekilde dizip üzerine yanmaz kağıt koyuyoruz. Daha sonra iyice ısıttığımız ütüyle 3-4 dakika bastırıp soğumasını bekleyip plakadan çıkarıyoruz.



Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur. Bu arada resimler istediğim gibi olmadı yaptığım gibi telefonla fotoğrafladım ama sonradan hepsini bir araya getirip makinayla çekmek çok zor oldu. Fotoğraf kalitesi için kusra bakmayın der kocaman öperim.