23 Ocak 2011 Pazar

insanat bahçesi

İnsanat bahçesi dedim, çünkü farkında olmasak da bir insanat bahçesinin içinde yaşıyoruz. 
Etrafıma şöyle bir baktığımda özellikle de kadınlarda insan dışında her şey görüyorum ben. Bunu kesinlikle mecazi anlamda söylemiyorum...İnsan değiller.

Teknoloji ve tıbbın nimetlerinden fazlaca yararlanarak bir çeşit ''insanat'' haline getiriyorlar kendilerini. 
Belirli bir gelir düzeyinin üzerinde olan kadınların hepsi aynı. Aynı gergin surat, aynı kalkık kaşlar, aynı çıkık elmacık kemikleri, aynı dudaklar. Yazarken bile ''aynı'' sözcüğünü kullanmaktan sıkıldım fakat onlar asla aynı olmaktan sıkılmıyor. Hani bir imza gibi sanki suratına bakıyorsun hımm botoks, çıkık elmacık kemiği, kalın dudak evet tamam ablacım sen kendi aynılığını kanıtladın sıradaki gelsin. 

Suratlarına bakınca insandan farklı olarak bir kediyi andırıyorlar fazlasıyla. Sanırım yeryüzünün en güzel yaratığı olduğu için ona özeniyorlar...


Estetik ne demek? (tıbbı olarak) : Kusurlu bir organı düzeltmek veya güzelleştirmek amacıyla uygulanan yöntem demek. Ortada bir kusur yokken bir organı alıp kusurlu yapmak değil yani. Ya da İslami sosyetenin söylediği gibi ''burnumda kemik vardı aldırdım doktor burnumu da düzeltti azıcık''. Yuh kardeşim her üç kızdan ikisi bu yalanı söylemesin lütfen. Sevmiyordum de. İnandığım dinin tanrısı beni tam mükemmel yaratamamış kendimi mükemmel yaptırdım de. Demezsin çünkü günah kemik aldırınca sevap. evet. 

Velhasıl kelam, vucudunuzda herhangi bir oynama yapmadan ya da burnunuzdaki kemiği aldırmadan önce şöyle bir çevrenize bakın, bulutlara yıldızlara kedilere, kuşlara onlar kendileri oldukları için güzeller...Bırakın kaşlar düşsün, elmacık kemikleri çöksün yaşıyorsunuz bırakın vucudunuzda yaşasın...

7 yorum:

s'ius dedi ki...

insanların tek tip olma istekleri beni bitiriyor.. redd bi parçasında şöyle sesleniyor; "farklarımız çalındı.. herkes birbirinin aynı.."

insanlar farklılıklarını yok etme derdindeler.. halbuki farklılıkları yok edildikçe ölüyor insan dediğin.. insanat bahçesinde telleri tırmalayan insancıklar görmekten sıkıldık artık :/

Unknown dedi ki...

Bunlar hep nefs biliyorsun değil mi?

buzdansiginak dedi ki...

s'ius ne kadar güzel bir yorum. aynen öyle önce kendileri gönüllü olarak giriyorlar insanat bahçesine daha sonra da telleri tırmalayan insancıklara dönüşüyorlar.

Sir Aenas dediğin gibi nefs ve bu insanlar nefslerine zulmediyorlar resmen.

Adsız dedi ki...

bugün göreceğim kabustan sen sorumlusun :)))) doktor bu ne?

buzdansiginak dedi ki...

kedi olmaya çalışan kadın :)
kabusu görmüşsün zaten :)
umarım güzel rüyalar görürsün...

Adsız dedi ki...

sen benim kabusu mu nereden biliyorsun? şaşırttın beni

buzdansiginak dedi ki...

yaşam zaten bir kabus değil mi? :)