1 Temmuz 2012 Pazar

kediler için evde mama yapımı

Merhaba;

Kedim cimcime için yaptığım ve onun höpür höpür yediği mama tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.

Ben hastalıklı bir şekilde kedimin tek tip (kuru mama arada çok nadir olarak ta ıslak mama) beslenmesinden çok rahatsızlık duyuyordum. Daha sonra internetten de araştırarak bir çok kedi sahibinin minik dostlarına hazırladıkları ev yapımı mama tarifleri buldum. Bu mama içerisinde bir çok şey barındırdığı için bana çok sağlıklı geldi. Hayvan sağlığı üzerinde yorum yapacak bir yetiye tabi ki sahip değilim ama bu evde hazırlanan mama dışarıdan aldığımız ıslak yahut konserve mamalardan çok çok daha sağlıklı bence.

Mamanın yapımına gelirsek malzemelerimiz şöyle:

  • 1 patates
  • 300-400 gram tavuk ciğeri
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı mercimek
  • çok az mısır 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 tutam maydanoz
  • 1 yumurta
Mamanın yapımı için öncelikle patates, havuç ve maydanozlarımızı çok minik minik doğruyoruz bunları bir tencereye alıp üzerine pirinç, mercimek, mısır, yağ ve su ekleyip orta ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine gene çok minik minik doğradığımız ciğerleri atıp bir yarım saat daha pişiriyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken bunları çok az suyla yapmak ki fazla su ziyan olmasın kedimiz suyundan da vitaminini alsın. Daha sonra ocaktan indirmeye yakın üzerine bir yumurta kırıp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 

Ben bunları yaparken cimcime rahat durmadığı için hemen piştiği gibi vermek zorunda kaldım ve hayvanım ağzı yana yana yedi. Soğuk ve sıcak kediler için zararlı olduğunundan bu tarifi hazırlarken kedişleri mutfaktan olabildiğince uzak tutmak faydalı olacaktır. 

Bu arada karışım inanılmaz kötü kokuyor ama hem cimcime çok sevdiği için hem sağlıklı olduğu için katlanıyorum. Kalan mamayı da porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine atıp buzlukta saklıyorum daha sonra istediğim zaman buzlarını çözüp veriyorum. 

Bu arada daha önce de fotoğraflarını koymuştum aşağıdaki cadı cimcime :)
Size selam eder, 4 bacakları dostlarınıza afiyetler diler...



6 yorum:

Adsız dedi ki...

http://kartonsiper.blogspot.com/2011/01/kedidir-kedi.html bence bunu okumalısın :)) her zaman bir kedi yeter derim, sana da yetömiş ona sevindim. bir de sayende mama masrafım düşecek ona... sağol varol..

buzdansiginak dedi ki...

çok sevindim :) baya da bereketli bir mama oluyor ben bi gün kuru mama bi gün bundan veriyorum bi buçuk hafta idare ediyor. afiyet olsun kedişe :)

The Lizard Queen dedi ki...

peki o kedinin guzelligi, yerim.

ben kendi kedim disinda sokagimizdaki butun kedilere de baktigim icin onlar icin de yararli olabilir bu. :))

http://the-lizard-queen.blogspot.com/

S dedi ki...

ben de bir dolu kediye bakan insan olarak, akşam ilk iş bunu deneyeceğim evet :)

benim kedim çok nazlı. kedi ciğeri falan sevmiyor. ama yine de ona da bir denetirim sanırım.

ayrıca, benim kedimden sonra en gerizekalı kedi de seninkiymiş onu farkettim :)

buzdansiginak dedi ki...

@missipisi cimcime bayıldı :) umarım senin kedin de sever :) hepsi bi alem bu kediler ya hu iyi ki de varlar :)

Vildan dedi ki...

şu sitedekini http://hayvan.im/kedi/evde-kedi-yemi-mamasi-hazirlama/ sokak kedileri sevdi ama bizimki sevmedi bu tarife ise bayıldı çok teşekkürler