6 Ağustos 2012 Pazartesi

Hama Boncukları

Merhaba!

Uzun zamandır bloğumla ilgilenemiyordum. Şimdi vaktim varken benim çok geç keşfettiğim mükemmel stres attırıcı bir şeyi yazmak istedim.

Bahsetmek istediğim şey hama boncuğu. Ben bunları ikea'da çocuk bölümünden aldım. Esasen hama boncukları  oyuncak olarak satılıyor. Ama bizim sıkılgan ve yerinde duramayan türk veletlerine uygun bir oyuncak olduğunu hiç düşünmüyorum :) Bu yüzden hala çocuk kalmışların daha bir ilgisini çekiyor bence. 

Bu boncuklar aşağıdaki gibi plastik farklı 10 renkte koca bir kavanozun içinde satılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam kavanoz fiyatı 17 liraydı.



Bu boncuklarla şekil oluşturmak için bir de yanlarından aşağıdaki fotoğraftaki gibi plaka alıyorsunuz. Bu plakada 4-5 lira civarındaydı.


Daha sonra ben yeni başladığım için açıkçası yaptıklarımın çoğunu internetten buldum. Bunun için google'a perler, hama beads, pyslla, fuse beads yazmanız yeterli binlerce şey çıkıyor zaten.

Ben yaptığım bir kaç şeyi burda da paylaşıcam, beğendiğinizi sizde yapabilirsiniz müthiş stres attırıyor. Biz bir de arkadaşım Deniz'le işi abarttık hama boncuklarını aldıktan sonra soluğu eminönü'nde alıp magnet, toka ve kolye malzemeleri aldık kendi takılarımızı kendimiz yaptık :)

Çok yakışıklı olduğumuzu söylerler:

Bardak altlığım:


Çakma agatha toka nasıl yapılır adlı çalışmam:





Tek taşımı kendim yaparım:


Bu cupcakeler yüzük oldular:


Kedim cimcime:


Buz dolabı süsü oldu:

Bloğumun misafir yazarı canım pelinime kitap ayracı yaptım ama üşengeçlikten veremedim hala:

Bu köpekçiği bloğumdaki çekilişi kazanan filiz'e yollamıştım benden hatıra:



Bu cupcake toka oldu:


Pembiş kemik de toka oldu:

Cupcake tokam:


Bu gitar keman çalan bir arkadaşıma kitap ayracı olarak yapıldı. Keman yapmayı beceremdiğim için gitar yapıp kemanmış gibi davrandık.

Çeşitli kitap ayraçları bunları hep hediye yaptım herkese kitap okumayı sevdiricem!!


Bıyık kolyem. Gün içinde istediğim vakit bir adama dönüşmemi sağlıyor :)


Bunu starwars hastası kuzenime yaptım:


Annem canlı çiçek sevmez bu yüzden bende aşağıda ki çiçeği yaptım ona:


Gene çok sevdiğim bir arkadaşım için onun mesleğiyle de alakalı olan deney tüpü yaptım bu da toka oldu:


Bıyığı her yerde kullanmazsam ölürüm hastalığına yakalandım:


Bahsettiğim gitar-keman kitap ayracı:


Yavrum poz da verir:


Aşağıdaki kurdele de toka olacaktı ama ne yazık ki plakadan çıkarırken kırıldı. Bu arada nasıl yaptığımı anlatmayı unuttum. Boncukları plakaya istediğimiz şekilde dizip üzerine yanmaz kağıt koyuyoruz. Daha sonra iyice ısıttığımız ütüyle 3-4 dakika bastırıp soğumasını bekleyip plakadan çıkarıyoruz.



Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur. Bu arada resimler istediğim gibi olmadı yaptığım gibi telefonla fotoğrafladım ama sonradan hepsini bir araya getirip makinayla çekmek çok zor oldu. Fotoğraf kalitesi için kusra bakmayın der kocaman öperim.

9 yorum:

irem dedi ki...

süpper olmuşlar ;) ikeaya her gidişimde bakarım bu boncuklara ama plakası var mıydı orda ya sanki ben plaka bulamadığımdan almamıştım ? ellerine sağlık arkadaşlara hediye yapmak için harika =)

buzdansiginak dedi ki...

iremmm çok sevindim beğenmene :) var var plaka hemen boncukların yanında duruyor. Ben de ilk başta bulamadım sonra bir görevliden yardım aldım :) hediye için harika hakikaten de kişiye özel bir şey olduğu için çok hoşuna gidiyor insanların :)

emine dedi ki...

çok beğendim elinize sağlık :) ben boncuklarıma kavuştum görsel arıyodum çok da güzel fikir edindim hediye konusunda ;) yalnız ufak bir tavsiye vermek isterim yanlış anlmazsanız yaptıklarınızın bazılarına fazla ütü bastırmışsınız galiba boncuk yanıp erimiş gibi duruyo belki ısısı fazla oldu daha düşük ısıyla daha iyi olur diye düşünüyorum :) ha bir de yaptığım 2 şeyi düz olmadı bu yaa diyip çekiştirmeye çalışırken kırdım :( az önce bir yerde okudum ağırlık koymuşlar üstlerine ilk parçayı ütüledikten sonra bu da işe yarar bence :)) iyi günler

buzdansiginak dedi ki...

@emine ne yanlış anlaması estafirullah fikir vermene memnun olurum aksine :) evet bazıları acemilik dönemlerime geldi ütüyü fazla tutunca eridi maalesef :( ağırlıkda olur halının altına koymak ta işe yarar bence düzleşmesi için ;) fikir verebildiysem ne mutlu...
kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

İyi günler. Tesadüfen sitenizi gördüm çok güzel. Bende heveslenip kızıma hama boncukları aldım ama alt tabakası yoktu sadece boncuklarını aldık. Konya’da yaşıyorum. Hiçbiryerde alt kısmını bulamadık. Kızımda üzülüp duruyor sizce alt olmadan nasıl yapabiliriz?
nsari27@hotmail.com

buzdansiginak dedi ki...

Merhaba adsız :) alt tabaka olmadan yapacağını pek sanmıyorum çünki alt tabakanın çıkıntıları pixel görüntüsünü veriyor. siz söyledikten sonra internetten ufak çaplı bir araştırma yaptım. oyuncakdunyasi.com'da alt plakalar satılıyor kargo ile de yolluyorlar...bir bakım derim ben umarım yardımcı olabilmişimdir.

efrah dedi ki...

Hepsi birbirinden guzel ellerinize saglik 😊 ben daha yeniyim hama da görsel arastirirken karsima ciktiniz tokadir kupedir kolyedir gordumde kitap ayraci bi baska guzel olmus. Hemen denemek istiyorum ama su ayrac icin kullandiginiz cubuklari nereden aldiniz ben bizim buralarda bulamadim.

buzdansiginak dedi ki...

Merhaba :)
Çubuklaı heerhangi bir eczaneden rica ettim, doktorların dil çubuğu kendilerine promosyon geliyor sağolsunla benimle paylaştılar :)

hama boncuk dedi ki...

bunları http://www.limonkirtasiye.com internet sitesinde gördüm. Nasıl alınır mı? güvenli midir?