15 Mayıs 2011 Pazar

yaz gelmiş, hoş gelmiş





 Ohhh!!!


Yaz kokusu alıyorum 3-5 gündür mis gibi mis. Yaz kokusu yaa; insana hayat veren insanı rahatlatan koku. Kışın plaj çantasını açıp sapık gibi havluları, mayoları, güneş kremlerini hatta ve hatta sırf selülitleri örtsün diye giyilen o sevimsiz pareoları koklamıcam artık...


Yazın kendisini içime çekicem mis gibi.


Efendimm uzanır çime eline sinen güneşin kokusunu alırsın ciğerlerine. Gözüne güneş kaçar mesela sen seversin sen sevilirsin. Gözüne güneş kaçtıkça hayal kırıklıkları,umutsuzluklar,yaşanmamaışlıklar,tasalar,dertler de senden kaçarlar.


Kışın hayatımıza gümüş bir tüy diken ay ışığı yazın yakamoz olur çakmak çakmak arkadaşlık olur, neşe olur, sevgi olur, karga gibi bi sesle söylenen sıcacık bir 'akdeniiizzzz akşaaamlarııı bir başkaaa oluuyyooorrr' olur.


Yazın gelmesiyle içimdeki aybikelere yeni bir tane daha eklendi 'bayan ruhi hanım'. Nasılım? Bir yaz öncesi iniltisinde çıktım geldim, galiba bu sefer tam vaktinde geldim? dedi. Hoşgeldin ruhi hanım. Seni diğer aybikeler dışlarlarsa korkma sakın tamam mı? Sen onlara yazı, neşeyi, yeni kıyafetleri, şortları herşeyden önce oleeyy!! parmak arası terlikleri getirdin.


Yazın gelmesiyle birden uyurken uyandırılmış gibi oluverdim. Bu sefer uyanmıyım nolur bi 5 dakka diye yalvaracağım annem değil de koskocaman bi mevsim olur hemde doğa ananın gözbebeği olunca gıkım çıkmadı tıpış tıpış kalktım. Hemen elimi yüzümü yıkadım birazdanda gidip makyajımı yapıcam.


Eeee yaz hoş geldin o zaman sonrası iyilik sağlık.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aksine ben de sonbahar ve kışı severim...

Unknown dedi ki...

Hep böyle yaz sıcaklığı görmek istiyoruz yazılarında