4 Haziran 2012 Pazartesi

Evde Gece Kremi Yapımı

Merhaba;

Uzun süredir anne-kız kullandığımız ve çok memnun kaldığımız bir tarifi paylaşacağım şimdi. Bu tarifi annem gittiği güzellik kursundan öğrenmişti ve yaklaşık iki senedir kullanıyoruz çok da memnunuz.




İhtiyacımız olanlar:

- Bepanthen krem
- Evigen ampül
- Redoxon ampul
- Avicap
- Boş bir krem kabı

Yukarıda yazdıklarım sakın  kafanızı karıştırmasın. Evigen e vitamini, redoxon c vitamini avicap da a vitamini ve bunlar her eczanede rahatlıkla bulunabiliyor. Toplamda (krem ve vitaminler) bir gece kremine vereceğiniz paranın onda biri kadar tutuyor bu da bu kremin avantajlarından biri.

Kremin yapımı da çok basit;

- Boş krem kabına (kabımızın temiz olması gerekiyor) bepanthen kremimizi sıkıyoruz.
- Üzerine birer tane  evigen ve redoxon ampulleri kırıp boşaltıyoruz. Yalnız burada değinmek istediğim bir nokta var bir çok insan bu ampulleri kırarken elini yaralıyor bir havlu ya da iki kat kalın havlu yardımıyla kırarsanız ufak kazalardan da sakınmış olursunuz.
- Avicap vitamin minik kırmızı hap şeklinde bu hapı toplu iğne ile delip içindekini yaptığımız karışama boşaltıyoruz. Ben avicap tan 1 tane koyuyorum kremime ama cildiniz kuruysa iki tane de koyabilirsiniz.
- En son olarakta temiz bir kaşık ya da kürdan gibi bir şeyle kremimizi karıştırıyoruz.

Bu hazırladığımız krem dışarıda durursa 10 gün içinde tüketilmesi gerek eğer buzdolabında saklarsanız istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Umarım memnun kalırsınız. Olumlu yahut olumsuz her türlü görüşünüzü bekliyorum.

Sevgiler...

17 yorum:

irem dedi ki...

güzel bir tarif denemek istiyorum ben de, zaten bir süre bepanthen kullanmıştım cildimdeki ton farklılıkları önemli ölçüde azalmıştı. sen nasıl bir fayda görüyorsun onu merak ettim, bir de bir tüp bepanthenin tamamını mı kullanmak gerekiyor?

buzdansiginak dedi ki...

Merhaba irem;

Ben cildimin sıkılaştığını hissettim ve dediğin gibi ton farklılıklarını tam olarak gidermese de önemli ölçüde azalttı bir de çok güzel nem veriyor cilde. Benim cildim normal cilt bu yüzden hiç yağlanma ya da sivilce sorunum olmadı bu tarifi uygularken.

Bepanthen 2 boy olarak satılıyor bir küçük bir de büyük fotoğrafa koyduğum büyük boy onun yarısını kullandım küçükse bi tane sıkıyorum öyle kullanıyorum.

Umarım yararını görürsün, yorumlarını bekliyorum kullandıktan sonra :)

sevgiler...

irem dedi ki...

Aybike çok teşekkürler =) hemen bu akşam başlıyorum kullanmaya haberdar edeceğim seni ;) sevgiler

X madame dedi ki...

oldukça ekonomik bir tarifmiş teşekkürler bu güzel paylaşım için...
ben zaten bepanten kullanmayı düşünüyordum ama fazla yağlı gibi geliyordu sivilce yaparmıki diye korkmuştum ve vitaminlerle zenginleştirmek hiç aklıma gelmemişti harika fikir.

Fido dedi ki...

ne güzel bir bilgi paylaşımıdır bu,çok teşekkür ederim,ben de deneyeceğim :)
sevgiler,

www.fido-land.blogspot.com

buzdansiginak dedi ki...

teşekkürler Fido ve X madame kullandıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum :)

MİNİMALİSTCİZGİLER dedi ki...

Bunu gündüz kullanabilir miyiz acaba?

Unknown dedi ki...

goz cevresi dahil midir ve vucuda da surulebilirmi

buzdansiginak dedi ki...

Merhaba Hanife hanım;

Ben bu kremi yaklaşık 3 yıldır göz çevremde dahil olmak üzre tüm yüzüme kullanıyorum şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım.

Adsız dedi ki...

ben içine madecasol de ekledim. ellerimde sürekli kedi tırmık izleri vardı, ellerime de sürdüm.ciltteki yaraları, izleri çok çabuk kapıyor ve yeniliyor. şu ana kadar bunu gözlemledim.

buzdansiginak dedi ki...

sevgili adsız :) benimde bir kedim var bu bilgiyi paylaşmanız benim için çok yararlı oldu teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,bu güzel tarifi bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim ancak kafama takılan bir nokta var.Bu kremi gözaltındaki deriye de uyguladığını söylemişsin ancak bu bölgedeki deri oldukça hassas ve ince bir deri.Kremi gözaltına da uygulamanın bir sakıncası olmaz mı?

buzdansiginak dedi ki...

Merhaba ben ve annem de kremi yaklaşık 4 yıldır kullanıyoruz, ben 2 ay öncesine kadar öğrenciydim dolayısıyla istediğim tarzda (benev gibi) kremlere bütçe ayıramıyorum ne yazık ki. marketlerde satılan çok bilindik yüz kremi, göz altı kremi falan kullanmakta paramı sokağa atmak gibi geliyor. tarifini verdiğim kremi göz altıma da sürüyorum ve yağlanma göz altında yağ kesecikleri oluşma falan gibi hiç bir sorun yaşamadım. hatta ara ara cildime çok kalın bir krem olan excipial lipo sürüyorum o dahi bir problem yaşatmadı. cilt uzmanı değilim hani size kesinlikle kullanın yahut kullanmayın diyemem lakin bilinçli bir tüketiciyim cildin her şeyden önce temizliğe ve neme ihtiyacı olduğunu biliyorum o yüzden bütçeme uygun olan(şu anlık yukarıdaki krem yahut salt bepanthen) gibi bir krem kullanıyorum. size de arkadaşça tavsiyem kullanmanız ben çok memnunum :) olumsuz bir yorum şu ana kadar hiç gelmedi umarım siz de memnun kalırsınız. yine her türlü yorumlarınızı bekliyorum :) sevgiler...

Zen dedi ki...

Merhaba... Bunların ölçüleri ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim... Örneğin 1 tüp küçük boy bepanten içine 1'er kapsül ya da ampül mü koymak gerekiyor?

buzdansiginak dedi ki...

Merhaba;

Evet mesela sizin cildiniz çok kuruysa a vitaminini arttırabilisiniz.

ikos dedi ki...

merhabalar:)yağlardan serum yaptım kendime şimdi de bu kremi yapacağım ağır olur mu karar veremedim.Ayrıca gündüz kullanabilir miyiz bu kremi?teşekkürler bizimle paylaştığınız için :)

Adsız dedi ki...

Merhaba;
Bende Redox C almıştım. Nasil uygulayabilirim diye bakarken blogunuzu gördüm. Karışım çok iyi fakat benim cildim karma bu durumda bepanthen çok yaglandirir mi .? Bilemedim.! Acaba başka bir kremle (daha yağsız) kullansam etkisini görür muyum.? Fikri olan yada tecrübesi olan varsa paylasirsa sevinirim. Sevgilerimle...
-Izmir'den Nuray