4 Eylül 2012 Salı

dreamcatcher

Merhaba!

Ev değişikliğimiz sebebiyle yeni evde aklımdaki tüm proceleri mekan değişikliği sayesinde uygulamaya başladım.

Öncelikle yatak başıma bir ''dreamcatcher'' yaptım.

Neymiş bu dreamcatcher derseniz; kızılderili inancına göre rüyalar küre şeklindedir ve büyük küre olanlar kabus küçük küre olanlar ise güzel rüyalardır. Yatak başına asılan dreamcatcher büyük olan küreleri (yani kötü rüyaları) ağlarına takarken güzel olan yani küçük küre şeklinde olan rüyaları ise ağlarından geçirir ve biz onları görürüz. Dreamcather'ın el emeği olması gerekmektedir. Bir süre sonra kötü rüyalarla dolacağından ya ökseotu ile tütsülenmeli ya da gün ışığı alan bir yerde bir gün bekletilmelidir.

Bende çok kabus görmeme rağmen koyuldum dreamcatcher yapmaya :) görüntüsü beni çok cezbettii odama ayrı bir hava katacağını düşündüm. Yaparken youtube'ta ve internette çok gezindim. En kolay ve açıklayıcı şekil için buyrun tık tık.

İşte dreamcatcher'ım:



Malzemelerin tamamını bakırköy'den aldım. Eminönünde de çok kolay bulunacağını düşünüyorum.


Keşke rüyalar için dreamcatcher yaptığımız gibi gerçek hayat için de yapabilsek; kabus gibi insanları bize yaklaştırmadan atsa hayatımızdan ne güzel olur diğ mi?

Sevgilerimle...

2 yorum:

kitapdunyasi dedi ki...

Bakirkoyden nerden aldin malzemeleri bende yapmak istiyorum

buzdansiginak dedi ki...

Merhaba kitap dünyası :) bakırköyde ak çarşıyı geçince (carousel'in karşısındaki sokak) dümdüz ilerleyince sol tarafta sorduğunuz zaman gösteriyorlar hemen bir daha gittiğimde kartını alırım size daha güzel anlatabilirim :)