6 Eylül 2010 Pazartesi

Ne kadar mükemmelim? Şahane harukayım.


Pazarlama sektörü hep dikkatimi çekmiştir. Mühendislik patikasına adım atmasaydım kesinlikle seçeceğim diğer yol pazarlama olurdu. Satış temsilcileri, mümessiller ve pezevenkler hepsi pazarlama sektörü içinde ve hepsinin amacı aynı : elindeki ürünü en iyi şekilde ve en yüksek fiyata karşı tarafa kakalamak. Bunların arasından dikkatimi en çok pezevenkler çekiyor tabiî ki de. Tarihin en eski ikinci mesleği. Bu zor ve özen isteyen meslek herkesin ek işi de aynı zamanda., o kadar güzel pazarlıyorlarki insanlar ruhlarını farkına bile varamıyorsunuz bazen. İlk başta tanışıyorsun yavaş yavaş hayran oluyorsun, özeniyorsun fakat ayılıp bayıldığın bu insan aslında parmağında kocaman pezevenk yüzüğü taşıyan bir ruh pazarlamacısı. Ürünü ise orospu bir ruh !
Giriş paragrafımı bitirdim şimdi gelişmeye geçiyoruz :
simulasyon bir dünyada yaşıyoruz ve sadece bir kac kisinin midesi bulaniyor, onlarıda dünya tutuyor…beni de tutmadan önce kusmak istedim içimi…ardından da nane limon içeceğim !
Herkes mükemmel, hepsi elit !
Mükemmelliyetçiliğe tavrımı koyuyorum !Alayına çoklu bit siktir çekip, gözlemlere dayanarak devam ediyorum :
● Kendini Çok çapkın tanıtanlar, sinemada, barda, cafede kız götürenler ; eminim bilgisayar karşısında milyonlarca kez kilolarca mendile dna’larınızı bırakmışsınızdır. Ama siz istediğinizi hemen elde edersiniz diğ mi? Hı hı evet.
● Kendini Moda tanrıçası sananlar : Çok şık ve süpermisiniz ve farklımısınız? Cosmopolitan , vogue, harper's bazaar editör adayları sizi ! Az biraz internet bilgisi ve parayla yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Ama siz ikoncansınız pardon !
● Fotopraf sanatçıları : Taksitle aldığınız makinalarla harikalar yaratıyorsunuz gerçekten. Taksimin arka sokakları yaşasın o zaman !!!
● Öğrenim hayatlarında çok başarılı olanlar : siz asla sabahlara kadar ders çalışmasınız , aslında sizler başarınızı beyin kıvrımlarınıza borçlusunuz diğ mi ? yalanınıza ve kıvrımlarınıza tüküreyim.
● Kariyer aşıkları: paranın bilmemnesine koyucam diye düşünürken Türkiye’de yaşadığınızın farkındamısınız? N e kadar çok dayın varsa o kadar çok paran olur bebeğim, istersen zilyontane sertifika al.
●Ne kadar güzelim, mükemmelim her yaptığım beğeniliyor diyen hanım kızlar ! erkekler sizi beğenirken önce memintolarınıza bakarlar ve erkekler, kızlar ne kadar harika ve kusursuz oluşunuzla değil cüzdanınızın ne kadar kalın olduğuyle ilgilenirler
Bi an da ne kadar çok kusursuzluk öreneği çıktı diğ mi?
Evet bildiniz bende mükemmelim canlar !
Bok gibi fotoğraflar çekip, her bakışımda iyi oldu çok ta güzel oldu şahane çekmişim diyorum.
Moda tanrıçası olamıyorum dart taytlar yokmu tüm kariyerimi engelliyor kahrolasıcasılar !
Kendimi çok beğeniyorum sorsanız sen mi Victoria secret mankenlerimi diye kesinlikle kendimi seçerim ! Yüzümüde üşenmedim cetvelle ölçüm tam altınorda kuralına uyuyor hahhaayyy !
Denemeler yazıyorum insanlar tepki verdiklerinde ya da okumaya üşendiklerinde akılları almamıştır salakların diyorum !
Ortalamam bokum gibi. Fazla beyin kıvrımım olduğunu söyleyemeyeciğim. Ama sabahlara kadar çalışıyorum !
Kariyer içinse dayılarım sağolsun !
Şöyle bi baktım da herkes kadar ben de mükemmelmişim . Farklımıyım kesinlikle farklıyım ! dünyada milyonlarca insan var hangisi birbirine benziyorki? Aklınız almadı mı yoksa. Olsun bazen benimde almıyor ama yaşasın mükemmel olmak !
Şimdi nane limon içeceğim ve tutulmama devam edeceğim izninizle.

Yazı çok uzun diye sadece sonuna bakan insan : sen en şahanesin canım benim <3

14 yorum:

Eylül, dedi ki...

bu gün birbirimizin duygularına tercüman olma günüymüş demek ki. iyi bi şey olsa gerek. beni keyiflendiren tek şey oldu. üstüne bastının nağrası vardır ya.. heh! işte ondan.. hepsine ama hepsine heh!!

StummScream dedi ki...

Ahaha başından biraz okudum konu neymiş diye sonuna bakayım dedim. Büyük süprizle karşılaştım ahahaha

buzdansiginak dedi ki...

eylül can'ımm; seni keyiflendirebildiysem ne mutlu bana...duygularımıza tercüman olduğumuz için aradaki zamana rağmen her gün aklımızdayız birbirimizin...

StumScream; aynısını bende yapıyorum çoğu kez :)acelemiz nereye acaba bir denemeyi okuyamayacak kadar mı doluyuz ?

StummScream dedi ki...

Fiziki bir doluluk olmuyor bu genel de kafasal bir doluluk olabiliryor. Şimdi özet olarak geçip sonrasında tekrar dönüp tamamını okuduğum oluyor.

emelella dedi ki...

öncelikle sende bende pazarlama işine giremeyiz neden mi? ikimizde yalvarmayız ve sinirliyiz. bir laf söyleyene 5 biz koyarız.
çapkın geçinen erkeklerde erken boşalma yüzdesi çok yüksekmiş.
öğrenim hayatında çok başarılı olanların hepsi sosyal hayatında gereken başarıyı yeterince sağlayamamış. tatmini bu yönde sağlayan tipler oluyor.
para kariyer meraklıları da çevrelerindeki insanların kendilerini parası içindemi o olduğu için mi işteki konumu için mi karakteri için mi sevdiklerini anlayamayacaklar.
ne kadar güzelim diye salınanlar ise pek çok erkeğin onları yatağa atma peşinde olduklarını bilirler ama tavandaki egoları nedeni ile görmezden gelirler.

aybiş tesptilerine bayıldımmm seviyorum seni
şahanesin mükemmelim.. benim
not: bende hiç fena değilim

StummScream dedi ki...

Eveeet okudum bugün yazını, hatta yazını okuduktan sonra benim son yazımın da geçen benzerlikleri gördüm =)

Ben çok güzel yazmışsın her maddeyi o yüzden sadece iki maddeyi biraz daha açmak istiyorum izininle;
Şu kariyer sevdalıları budalalar Daha baba parasından başka birşey görmemişler. Amerika'ya gidip süper okullarda en üst düzey eğitim görüp burada çok şahane para kazanıcaklarını sanacak kadar tecrübesiz birer çocuklar hepsi. Bir çoğunun etrafında bile hiç çıkan biri olmada Amerika'yı toz pembe sanan acemiler. (Bütün avrupa için konuşmuyorum özellikle Amerika)

Ve ikinci konu ne kadar güzelim diyen kızlar. Evet onlar erkeklerin cüzdanını kullanmak için birlikte olur. Erkekler de onların vücudlarını kullanmak için. Cidden midesizlik abideleri.

buzdansiginak dedi ki...

StummScream; Teşekür ederim tekrar baktığın için yazıma :)
Kesinlikle katılıyorum söylediklerine...hatta amerikada ya da avrupada ikinci, üçüncü sınıf okullarda okuyan çocuklar yapıyor bunları...Türkiye'ye gelincede babaları yerleştirir bir yerlere muhterem çocuklarını ve ömür boyu soyadlarının altında ezilip dururlar...
İkinci konuya gelince; en çok katıldığım ve açıkçası üzüldüğüm konu bu...umarım pembe dünyalarından çıkıp gerçeği görebilirler...

dishy; Seninde tespitlerin hiç fena değil hani :) ps: bende seni çok seviyorum !

zey0zey dedi ki...

mendile dna çok iyi yaa =))

Unknown dedi ki...

ben yazının en sonuna bakan harika kızım..
sana sevgiler yolluyorum.. ama bir detay; ben yazının sonuna baktığım için değil ben olduğum için harikayım..
senin yazına rastlayınca kendimi harika hissettiğim için harikayım..
bu kadar basit işte harikalığım.. kariyere gerek yok ;)

sevgiler

buzdansiginak dedi ki...

en azından yazımı okuyupta harika olduğunu düşünmüşsün bide okumadan sadece sona bakmakla yetinseydin halimiz vahimdi sevgili tarçın :)

Kursad dedi ki...

(: çok sertmiş.

01 dedi ki...

olurmu öyle $ey hepimiz pazarlamacıyız aslında, karşındaki kıza kendini beğendirme bile bi pazarlama en basitinden. az derine inince konu üzerine 20 cilt ansiklopedi yazacak kadar malzeme var

Kursad dedi ki...

ben doğruluğunu tartışmıyorum zaten, dışavurum sert olmuş (:..

bunun farkında olmayan zaten aptaldır.
hayat kocaman bi pazar, hepimiz de benciliz.

Gene Fowler bunu "insanların size karşı olmaları diye birşey yoktur, onlar sadadece kendilerinden yanadırlar... o kadar." sözüyle özetlemiş.

Lütfi Mutluer dedi ki...

Bayağı kusmuşun hadi geçmiş olsun :)